Ytfräsning i källaren som ska renoveras

God morgon på er!

Den här helgen fick jag lära mig ett nytt ord nämligen ytfräsning. Vi håller ju på att renovera och bygga om så jag får lära mig en hel massa nytt varje dag känns det som. Vi håller på att renovera källaren till exempel och när vi blottade betonggolvet så sa hantverkarna att innan vi kan lägga nytt golv där så är golvet i behov av ytfräsning. Man fräser alltså bort en del av det gamla och slitna och får fram frisk betong som också blir jämn.

Nere i källaren ska det bli ett allrum, ett rum när man kan ha mysiga familjekvällar med storbildsskärm och mysiga soffor och fåtöljer. Men hittills har det mest bara fungerat som groventré och förråd, men nu ska entrén bli finare och den röriga avlastningsplatsen ska bli organiserad. Ett mindre förråd men med praktisk förvaring, en mindre men fin och praktisk entré och ett mysigt vardagsrum. Men som sagt för att golvet ska bli bra och fint så behövdes visst fixas med ytfräsning, jag visste inte ens att det fanns ett sådant ord men nu vet jag.

?I övrigt har det varit en fantastisk helg med sol och årets första grillning, det är ju alltid mysigt. Det är ett härligt tecken på vår och att sommaren är på väg. Ett annat tecken är alla blommande vitsippor som smyckar i skogsgläntorna nu, så himla fint! Min mormor älskade vitsippor och jag kan verkligen hålla med om att man blir glad av att se dem. Vi har en park nära oss och när vi tog en promenad där igår så var det verkligen fullt med vitsippor! Synd att de vissnar så snabbt om man plockar med sig, för man blir ju sugen på att plocka en liten bukett och sätta på köksbordet. Men de trivs ju inte alls med det utan vissnar så snabbt så då är det bättre att de får stå kvar och må bra utomhus. Ha nu en fantastisk dag så hörs vi snart igen!

Du gillar kanske också...